بازدید کارگرنیا،رئیس شورای شهر از کارگاه مرمت بلدیه
بازدید کارگرنیا،رئیس شورای شهر از کارگاه مرمت بلدیه
بازدید کارگرنیا، رئیس شورای شهر از کارگاه مرمت بلدیه
بازدید کارگرنیا، رئیس شورای شهر از کارگاه مرمت بلدیه

بازدید کارگرنیا، رئیس شورای شهر از کارگاه مرمت بلدیه
عصر روز یکشنبه28 اردیبهشت ماه، محمدحسین کارگرنیا، رئیس شورای شهر و عاقل منش، رئیس کمیسیون فرهنگی شورا، از کارگاه مرمت عمارت بلدیه بازدید کردند. در این بازدید- که مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان و نوائیان، مدیر موزه های گیلان نیز حضور داشت- رئیس شورای شهر ضمن ابراز خرسندی از پیشرفت فیزیکی 82 درصدی مرمت بلدیه، بر حفظ اصالت بنا تاکید کرد.
در این بازدید، رئیس سازمان عمران و بازآفرینی فضاهای شهری و معاون بازآفرینی این سازمان، مراحل مرمت را توضیح داده و از ریاست شورای شهر خواست تا برای رفع موانع قانونی تملک دو بانک عامل که در سنوات گذشته سرقفلی دو واحد طبقه همکف به آنها واگذار شده، تلاش نماید.
امید اکبری دراین باره توضیح داد: پروژه مرمت بلدیه طبق قرارداد پیشرفت خوبی داشته و علت تاخیر دوماهه در اتمام پروژه، باتکلیفی در نوع فعالیت بانک های ملت و سپه و واحد تجاری دیگری می باشد که تاکنون حاضر نشده اند در راستای حفظ یکپارچگی بنا برای تغییرکاربری به موزه با شهرداری همکاری نمایند.
وی، افزود: اکنون مرمت درب و پنجره های قابل اصلاح و نوسازی درب و پنجره هایی که باید تعویض می شد و همچنین کف سازی و تاسیسات الکتریکی در حال انجام است.
اکبری با اشاره به نصب تاسیسات جدید در ساختمان بلدیه توضیح داد: تاسیسات قبلی عمارت در زمان حضور بخش اداری، شوفاژ های قدیمی مجهز به موتورخانه بوده است و به برای تغییرکاربری بنا به موزه لازم بود تاسیسات بهروز و متناسب با کاربری موزهای در ساختمان جانمایی گردد. بنابراین سیستم روفتاپ پکیج در ساختمان در حال اجراست.
رئیس سازمان عمران و بازآفرینی با اشاره به اینکه مرمت عمارت بلدیه، بزرگترین پروژه مرمتی کشور به لحاظ ریالی بوده است، اضافه کرد: تمام هزینه های این پروژه از اعتبارات شهرداری پرداخت شده است و اداره میراث فرهنگی به عنوان متولی بناهای میراثی تاکنون اعتباری برای مرمت بنا اختصاص نداده و تنها به عنوان ناظر عالیه بر تمامی مراحل روند مرمت پروژه نظارت داشته است.
گفتنی است، کلنگ احداث ساختمان اداری بلدیه رشت در سال ۱۳۰۲ خورشیدی به زمین زده شد و مهندسی ارمنی به نام «آرتم سرداراف» کار طراحی و نظارت بر ساخت آن را بر عهده گرفت. بنای ساختمان توسط الکساندر ارمنی 3سال طول کشید تا تکمیل گردد. چندماه پس از افتتاح رسمی بلدیه در اردیبهشت 1305، بخش اداری بلدیه به عمارتی منتقل شد که تا پیش از آن گورستان عمومی شهر بود.